30.01.16

Гіперзвуковий лайнер Antipode: з Нью-Йорка до Лондона за 11 хвилин

Інженер і дизайнер Чарльз Бомбардир, який є також засновником літакобудівна корпорації Bombardier, створив гіперзвуковий літак, якому під силу лише за 11 хвилин доставити пасажирів з Нью-Йорка до Лондона або за годину облетіти навколо Землі.
Лайнер під назвою Antipode зможе злітати з будь-якого аеродрому, використовуючи ракетні прискорювачі багаторазового використання, що прикріплюються до крил.
Після зльоту, коли лайнер піднімаеться на висоту понад 12 000 метрів і набирає швидкість понад 6 000 км / год (5 Max), прискорювачі від'єднуються і самостійно повертаються на злітну смугу, на подобу першого ступеня ракети New Shepard. Далі вже бортовий комп'ютер запустить гіперзвукової реактивний двигун для розгону Antipode до 28 800 км / год (24 Мах). Для запобігання перегріва крил і носової частини корпусу запропоновано використовувати повітряний струмінь, що потрапляє з надзвуковою швидкістю в сопло в носовій частині і лінійні сопла на передній грані крил. За задумом автора, кількість пасажирів в Antipode не повинно перевищувати 10 осіб. Крім того, літак може використовуватися не тільки для цивільних, а й військових цілей. 

Немає коментарів: