20.05.15

3d-друк серця людини

3d-друк з використанням живих клітин замість матеріалу можливий за допомогою принтера під назвою BioBots. У якості матеріалу принтер для тривимірного друку використовує живі клітини, завдяки чому в майбутньому можливе використання надрукованих органів для пересадки. Незважаючи на те, що таке досягнення не є новим, однак подібний принтер будь-які бажаючі можуть придбати для особистого користування. Обійдеться пристрій тим, хто має в своєму розпорядженні 25 000 доларів. При цьому, аналог для використання в професійних цілях обійдеться в 100 000 доларів.

Для створення живої тканини в Каліфорнійському університеті в Берклі в мікросхемі були використані живі клітини серця. Вчені зважилися на такий експеримент в березні поточного року. У підсумку надруковане серце могло скорочуватися, а значить, його можна було використовувати для перевірки медпрепаратів. Фармацевтичні компанії можуть з успіхом використовувати принтер, що друкує на основі живих клітин, щоб визначати реакцію або алергію на свої ліки.
Творці тривимірного принтера BioBots повідомили, що на клінічні випробування препаратів витрачаються мільйони доларів, і використовують їх для мільйонів людей по всьому світу. Завдяки новим технологічним відкриттям, нові ліки можуть створюватися "під пацієнта", виходячи з його випадку захворювання та особливостей організму.
Перемога в університетських змаганнях дозволила компанії отримати перші 5000 доларів стартового капіталу. Після цього команда BioBots змогла отримати ще 50 000 доларів в акселераторі Dreamit Health у Філадельфії. Продаж принтерів за ціною 5000 доларів здійснюється в рамках співпраці з дослідниками - в якості особливого умови угоди приймається допомогу у вдосконаленні пристрою. Крім того, продаж спеціального чорнила для принтера також входить в бізнес-модель стартапу. Вартість одного набору стартує від 700 доларів.

Немає коментарів: