23.08.15

Літак зі складними крилами

Тенденція по збільшенню обсягів літаків, призначених для перевезення пасажирів, не міняється, і подібний тип конструювання стає все більш популярним. У той же час компанії-розробники стикаються з іншою проблемою: не кожен аеропорт в змозі розмістити літаки величезних габаритів на своїх майданчиках.
Збільшення обсягів літаків пояснюється тим, що власники компаній намагаються зробити авіаперельоти більш доступними для всіх сегментів користувачів. Але, проблеми з невпинно зростаючими габаритами авіасуден також необхідно вирішувати, адже деякі рейси можуть бути скасовані через те, що літаку просто ніде буде приземлитися.

 Компанія Boeing знайшла унікальне рішення: літаки 777-9x зі складними крилами.
Перший літак моделі 777-9х вже розпочав польоти в 3 всесвітні аеропорти.
Розмах крил в моделі 777-9x становить 71,8 м. Кожна ділянка крила,що складається в авіалайнері досягає 3,65 м в довжину. Саме завдяки тому, що крила в двомоторному авіалайнері складаються, він зможе без будь-яких перешкод пересуватися по посадкових майданчиків будь-якого аеропорту. У той же час для досягнення повноцінної безпеки під час польоту крила фіксуються за допомогою спеціальних замків.
Літак зможе розмістити на своєму борту 400 пасажирів. Варто відзначити, що деякі елементи даного агрегату будуть виготовлені за допомогою нової методики 3D-друку.

Немає коментарів: