19.06.15

Dragon Blood tree (dracaena cinnabari)

Dragon Blood tree (dracaena cinnabari) – дерево драконової крові назване так за свою кроваву – червону смолу. У давні часи люди вірили, що в судинах драконового дерева тече справжня кров.
Протягом століть з цієї смоли виготовлювали художні фатби та лак.
«Драконова кров » - одне з найстародавніших лікарських засобів рослинного походження на землі. При археологічних розкопках її знаходили в печерах доісторичних людей; її успішно використовували в лікувальній практиці, в магічних та релігійних обрядах древні єгиптяни.

У традиційній медицині Сходу вона протягом тисячоліть застосовується для лікування ран і пошкоджень, як протипухлинний засіб і при інфекційних захворюваннях.
Те, що червоний колір надають смолі стійкі пігменти дракорубін та дракокармін, відомо вченим давно, але їхнє біологічне значення до цих пір – таємниця.
Росте дерево в горах острова Сокотра (в перекладі з арабскої – «Базар драконової крові»), що розміщений біля узбережжя Ємена, впівнічно–західній частині Індійського океану. Відноситься до родини драцен (від грецького dracaina – дракониха), висота в середньому 6–9 м., українська назва — «Драцена кіноварно–червона».

Немає коментарів: