19.06.15

ЗD міст

Надрукованими за допомогою 3D-принтера будинками вже важко кого-небудь здивувати і  наступним кордоном є друк більш складного в конструктивному відношенні споруд. Наприклад, зведеного через річку моста. Саме таке завдання ставить перед собою компанія MX3D, головний офіс якої знаходиться в Амстердамі, що спеціалізується на розробці технологій 3D-друку. Їй вдалося розробити революційний многоосевій 3D-принтер на базі промислового робота, здатного «малювати» в повітрі металеві структури будь-якої складності. Свою розробку конструктори MX3D  використовують для спорудження моста через канал в самому центрі столиці «країни тюльпанів».

Розробкою дизайну моста займається досить відомий промисловий дизайнер Йоріс Лаарман, який також брав участь у розробці 3D-принтера MX3D-Resin і роботизованого 3D-принтера MX3D-Metal, який об'єднує в собі MX3D-Resin і технології зварювання. За рахунок унікального поєднання зварювально-друкованої технології та комплекс керуючого ПО планується втілити в реальність проекту моста. Розробка MX3D здатна створювати різні типи тривимірних, прямих, вигнутих і спіральних ліній.


Що стосується моста, підхід співробітників MX3D передбачає спільну роботу двох роботизованих принтерів, розташованих один навпроти одного по різні боки каналу.  Компанія MX3D також показала кілька креслень, що вказують на арочний тип конструкції і застосування навісного монтажу.

Немає коментарів: