21.07.15

Час екзоскелетів

Японська корпорація Cyberdyne Inc. спільно зі спін-офф компанією Університету Цукуба Daiwa House Industry Co. розпочали експериментальні поставки роботизованих екзоскелетов «HAL for Labor Support» найбільшим будівельним підприємствам Японії і Франції, а також логістичним центрам та аеропортам у Німеччині.
На даний момент екзоскелет активно застосовується на декількох будівництвах робітниками-монтажниками.
Основна мета застосування екзоскелета будівельниками - дати можливість літнім людям продовжувати працювати за професією і вирішити питання з браком кадрів на будівництвах Японії. Так, 52-річний монтажник Акімічі Такада заявив, що екзоскелет тепер дозволяє йому легко, як у молодості, переносити важкі металеві балки і двотаври, а важка робота перетворилася в розвагу.
«HAL for Labor Support» являє собою спрощену модифікацію екзоскелета «HAL-5» (Hybrid Assistive Limb). Він складається із спеціального поясу, що кріпиться на попереку і упирається в стегна, який дозволяє піднімати важкі вантажі, знизивши загальну навантаження на 40 відсотків і зменшивши ризик травм колін і поперекового відділу хребта. Час автономної роботи роботизованого пояса становить три години, час підзарядки - 45 хвилин. Власна вага пристрою разом з батареями не перевищує трьох кілограмів.

Немає коментарів: