19.06.15

Бездротовий електродвигун

Технологія "мотор-колесо", при якій електродвигуни розміщуються прямо в колесах, які їм належить обертати, не нова. Але колективу інженерів з Токійського університету вдалося вирішити одну з головних проблем такої конструкції.
Вчені представили зразок мотор-колеса, в якому електродвигун отримує енергію для своєї роботи за допомогою бездротових технологій. Стверджується, що це - перший у світі зразок, на якому реалізований такий спосіб передачі енергії.


Більше того, японці вже випробували систему на діючому прототипі електромобіля, забезпечивши його задні колеса 3-кіловатними електромоторами. За їх заявою, електромобіль з системою бездротової передачі енергії зміг розігнатися до 75 км / год.
Хіросі Фудзімото, один з учасників проекту, заявив, що в майбутньому подібна технологія може допомогти електромобілям взагалі позбутися батарей. Приміром, їх мотори можна забезпечувати енергією за допомогою джерел, розташованих під дорожнім полотном. Зараз же їх система значно спрощує конструкцію електромобілей.
 В даний час основні виробники електрокарів вдосконалюють стаціонарну систему бездротової зарядки акумуляторів, яка могла б бути розміщена, наприклад, в гаражі або на парковці.

Немає коментарів: